Colesław z młodej kapusty z rzodkiewką

visibility267 Wyświetlenia comment0 komentarze person Zamieszczone przez: Urszula Półkośnik list w: Dodatki

COLESŁAW Z MŁODEJ KAPUSTY z RZODKIEWKĄ

Popularna surówka z dodatkiem rzodkiewki i doprawiona azjatycką nuta #czuły azjata

Czas przygotowania: 15min (plus minimum 15min na odstawienie)

 

SKŁADNIKI: (na 4-6 porcji)

  • ¼ główki młodej białej kapusty
  • pęczek rzodkiewek
  • 1 marchewka
  • 2 łyżki jogurtu
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 czubate łyżeczki mieszanki przypraw Czuły Azjata
  • 3 łyżki octu ryżowego
  • 2 łyżeczki soli

 

PRZYGOTOWANIE:

Kapustę szatkujemy, marchewkę ścieramy na dużych oczkach, a rzodkiewki kroimy w plastry i następnie w słupki.  Wszystko wrzucamy do miski. Z jogurtu, majonezu, mieszanki przypraw, octu i soli robimy sos. Dokładnie go mieszamy trzepaczką i wlewamy na warzywa. Mieszamy i odstawimy na min 15min, by smaki się przegryzły. 

.

.

 

 

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed publikacją
Niedziela Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Styczeń Luty Marzec Kwiecień Maj Czerwiec Lipiec Sierpień Wrzesień Październik Listopad Grudzień