Colesław z młodej kapusty z rzodkiewką

COLESŁAW Z MŁODEJ KAPUSTY z RZODKIEWKĄ
Popularna surówka z dodatkiem rzodkiewki i doprawiona azjatycką nuta #czuły azjata
Czas przygotowania: 15min (plus minimum 15min na odstawienie)
SKŁADNIKI: (na 4-6 porcji)
- ¼ główki młodej białej kapusty
- pęczek rzodkiewek
- 1 marchewka
- 2 łyżki jogurtu
- 2 łyżki majonezu
- 2 czubate łyżeczki mieszanki przypraw Czuły Azjata
- 3 łyżki octu ryżowego
- 2 łyżeczki soli
PRZYGOTOWANIE:
Kapustę szatkujemy, marchewkę ścieramy na dużych oczkach, a rzodkiewki kroimy w plastry i następnie w słupki. Wszystko wrzucamy do miski. Z jogurtu, majonezu, mieszanki przypraw, octu i soli robimy sos. Dokładnie go mieszamy trzepaczką i wlewamy na warzywa. Mieszamy i odstawimy na min 15min, by smaki się przegryzły.
.
.
Zostaw komentarz